top of page
Bram Mergaert
 

Bram Mergaert (°1988) begon zijn muzikale studies op trompet in het Stedelijk Conservatorium van Oostende en zette die acht jaar later verder in de klas van dhr. Manu Mellaerts aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij behaalde er met  grote onderscheiding het diploma van “Master in de Kunsten, optie trompet”. In het kader van een Erasmusuitwisseling studeerde hij ook in het Conservatorio Superior de Musica van Murcia (Spanje), bij dhr. José Chafer Mompo. Verder volgde hij masterclasses bij vooraanstaande trompettisten als Reinhold Friedrich (Duitsland), Luis Gonzales (Spanje), Fritz Damrow (Nederland), Mathias Höfs (Duitsland) en Frank Pulcini (Frankrijk).

 

Als orkestmuzikant was Bram onder andere te horen in de orkesten van de Munt en de Vlaamse Opera, het Brussels Philharmonic en het SymfonieOrkest Vlaanderen. Van 2012 tot 2014 tourde hij met het European Union Youth Orchestra, waarmee hij alle grote zalen van Europa aandeed. Op baroktrompet werkte hij met Sigiswald Kuijken, Lautten Compagney Berlin, het Antwerps Barokorkest. Daarnaast is Bram ook actief op gebied van kamermuziek: hij speelde concerten met Oxalys, Belgian Brass en voor het Festival de Wallonie.

 

Als solist tenslotte, behaalde hij de “Prijs L.J. Vannetelbosch” in het Koninklijk Conservatorium Brussel (2010), werd hij tweede op de “International Onlybrass Trumpetcompetition” in Antwerpen (2011) en kreeg hij de Prix Horlait-Dapsens (2012).

dirigent@cecilialeeuw.be

bottom of page